Recente berichten

Pagina's: 1 ... 7 8 [9] 10
82
bndestem.nl (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat
ZUNDERT/ETTEN-LEUR - Hij is keurig gekleed, rijdt rond in vermoedelijk een luxe Jaguar en maakt een vriendelijke indruk. West-Brabant heeft sinds kort te maken met een oplichter die voor honderden euro’s mensen oplicht door tafelzilver en pannensets aan te bieden ‘voor weinig’. Een oudere man uit Zundert trapte vorige week woensdag in de sluwe praatjes van de Jaguar-oplichter. “Hij baalt enorm en schaamt zich ervoor dat hij er in getrapt is”, vertelt zijn zoon tegen BN DeStem.
Volgens zijn slachtoffers gaat de oplichter zeer geraffineerd te werk. Hij maakt om te beginnen een professionele indruk met zijn nette manier van praten, zijn peperdure bak en zijn op maat gemaakte pak.

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.

83
Berichten uit de media / Re: Mama's opgelicht met luierabonnement?
« Laatste bericht door TheDoctor 46 Gepost op 24 januari 2017, 17:55:37  »
Op dat adres zit een restaurant..... :-X
84
Berichten uit de media / Mama's opgelicht met luierabonnement?
« Laatste bericht door Edmo Gepost op 22 januari 2017, 14:21:12  »
vtm.be (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat
21/01/2017 - 13:30
De Economische Inspectie voert een onderzoek naar de website Pamperbox.be. Honderden ouders hebben daar luiers besteld en betaald, maar wachten al maanden op de levering van hun pakket. Pamperbox is een Vlaams bedrijf dat met een goedkope abonnementsformule luiers aan huis levert. Test Aankoop kreeg de voorbije weken tientallen klachten binnen van ouders die denken dat ze opgelicht zijn. Het bedrijf is niet bereikbaar voor commentaar.

Voor driehonderd euro kan je bij Pamperbox – of Luierbox, zoals het nu heet – een jaarabonnement nemen op luiers van het merk Pampers. Die worden dan maandelijks aan huis geleverd, maar dat blijkt niet altijd te kloppen. Twee moeders doen hun verhaal aan VTM NIEUWS. Ze hebben intussen een Facebookgroep opgericht om alle gedupeerden te verzamelen.

“Twee leveringen en dan niks meer”
“Begin oktober heb ik het bedrijf laten weten dat ik bevallen was”, vertelt Liesje Felix. “Pas eind oktober heb ik de eerste levering gekregen, na veel mails te moeten sturen. Eind november kreeg ik na een reeks nieuwe mails nog een levering, maar sindsdien niks meer.”

Ook Kimberly Willems is een van de gedupeerden. Zij probeerde haar abonnement meermaals stop te zetten, maar dat lukte niet. “Daar gingen ze niet op in, ze zeiden dat dat ze aan het verhuizen waren of dat er zieke personeelsleden waren.”

Bedrijf antwoordt niet
VTM NIEUWS probeerde het bedrijf te contacteren, maar dat .....

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
85
Berichten uit de media / Western Union schikt voor 586 miljoen dollar
« Laatste bericht door GarduVin Gepost op 20 januari 2017, 18:06:06  »
 
 https://www.fraudehelpdesk.nl/nieuws/western-union-schikt-586-miljoen-vanwege-rol-oplichting/

WESTERN UNION SCHIKT VOOR $ 586 MILJOEN VANWEGE ROL BIJ OPLICHTING
Geldtransferdienst Western Union geeft toe dat het onvoldoende heeft gedaan tegen oplichters die van hun diensten gebruik maakten.

De Amerikaanse justitie verwijt het bedrijf het de andere kant op keek toen al duidelijk was dat de dienst oplichters faciliteerde. Western Union heeft een schikking met justitie getroffen en betaalt $ 586 miljoen dollar. Dat werd donderdag bekend gemaakt.

Oplichters profiteren
Met Western Union kunnen mensen wereldwijd geld versturen. Oplichters, zoals datingfraudeurs en microsoftbellers, maken hier graag gebruik van. Omdat er geen bankrekening bij betrokken is kunnen oplichters makkelijk anoniem geld innen. MoneyGram is een vergelijkbare dienst die oplichters ook veel gebruiken.

$ 586 miljoen dollar is een record. Niet eerder betaalde een geldtransferbedrijf zoveel geld om onder strafvervolging uit te komen. Een deel van het geld moet ten goede komen aan slachtoffers van oplichting. De Amerikaanse justitie neemt Western Union overigens niet alleen hun rol bij oplichting kwalijk. Ze hadden ook meer moeten doen tegen grootschalig witwassen waarbij Western Union werd gebruikt.

Strengere regels
Om herhaling te voorkomen gaat Western Union strengere regels opstellen. Bovendien worden die regels strikter gehandhaafd. Het bedrijf werkt met agenten, filialen die een grote mate van zelfstandigheid hebben. De teugels met die agenten zullen worden aangehaald, belooft het bedrijf.
86
Berichten uit de media / Re: Mannen lichten 2500 klanten Marktplaats op
« Laatste bericht door Cruze Gepost op 19 januari 2017, 01:49:43  »
Als ze zoveel mensen hebben opgelicht vraag ik me af of ik me geld wel terugkrijgt. 450 euro is veel voor mijn ouders die in de bijstand zitten.
88
Berichten uit de media / Re: Mannen lichten 2500 klanten Marktplaats op
« Laatste bericht door TheDoctor 46 Gepost op 17 januari 2017, 17:39:41  »
http://www.telegraaf.nl/binnenland/27449923/__2500_klanten_Marktplaats_opgelicht__.html't Zal eens tijd worden ja.

Volgens MP gaat het al jaren om maar een handje vol per dag........ >:( >:(
Ze ontkennen het gewoon.
89
Berichten uit de media / Re: Mannen lichten 2500 klanten Marktplaats op
« Laatste bericht door TheDoctor 46 Gepost op 17 januari 2017, 17:38:10  »
Ga je toch al snel naar een bedrag van €1.000.000

En niemand vond het vreemd dat een 19 en 20 jarige over zoveel poen beschikten?
90
Berichten uit de media / Re: Mannen lichten 2500 klanten Marktplaats op
« Laatste bericht door raffles Gepost op 17 januari 2017, 17:37:06  »
http://www.telegraaf.nl/binnenland/27449923/__2500_klanten_Marktplaats_opgelicht__.html
Citaat
Marktplaats ligt onder vuur van een groep opgelichte gebruikers. Ze willen dat het koopjesplatform betere maatregelen neemt om internetfraude te voorkomen.
't Zal eens tijd worden ja.
Pagina's: 1 ... 7 8 [9] 10