OpgeletOpInternet.nl

Informatie en tips bij kopen via internet => Identiteitsfraude => Topic gestart door: Team OpgeletOpInternet op 04 augustus 2012, 20:56:27

Titel: Retourpakketten verwerken voor bedrijven
Bericht door: Team OpgeletOpInternet op 04 augustus 2012, 20:56:27
Je denkt leuke thuiswerkzaamheden.

Bedrijf zoekt medewerkers (werving via Marktplaats of andere sites) voor het verwerken van retourpakketten. De verdiensten zijn royaal te noemen een paar euro per pakket.

Hoe werkt het:


Nu denk je misschien, das mooi makkelijk verdiend! Echter, de 'opdrachtgever' heeft op jouw naam goederen besteld. Deze goederen zijn door jou ontvangen (vaak heb je ook moeten tekenen voor het ontvangst). Jij hebt ze zelf doorgestuurd. Echter de zogenaamde 'opdrachtgever' heeft niet voor deze goederen betaald. Het zal niet lang duren voordat de bedrijven bij jou op de deur kloppen met deurwaarders e.d. als betaling van de bestelde goederen uitblijft.

Op deze wijze zijn al veel mensen het schip in gegaan die met een torenhoge schuld achterbleven.

Dit is ook een vorm van identiteitsfraude, aangezien de 'opdrachtgever' zich blijkbaar als jou heeft uitgegeven. Echter ligt dit soort zaken juridisch gezien heel moeilijk aangezien de pakketten door jou zijn ontvangen en doorgestuurd.
Stichting Stop Internetoplichting
De informatie op deze website kan slechts na schriftelijke toestemming van de Stichting Stop Internetoplichting worden overgenomen met bronvermelding