Auteur Topic: Politie krijgt tien nieuwe teams om cybercriminaliteit te bestrijden  (gelezen 7087 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Taz

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 10.337
  • Hij die niet genoemd mag worden
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat
De politie gaat tien nieuwe cyberteams oprichten om cybercriminaliteit beter te kunnen bestrijden. Dat zegt korpschef Erik Akerboom in een interview met NU.nl.
Volgens Akerboom verschuift de criminaliteit steeds meer naar fraude en cybercriminaliteit. Om zich te te kunnen wapenen tegen die vormen van criminaliteit, is behoefte bij de politie aan expertise.

"De politie moet flexibeler worden", aldus de korpschef. "Ik moet kunnen schuiven met middelen. Dat wil ik graag omdat ik vind dat we moeten inspelen op die beweging."

In elke regionale eenheid komt een cyberteam met als hoofdtaak het bestrijden van cybercriminaliteit in brede zin. Dat betekent dat naast het opsporen van criminelen ook gewerkt wordt aan preventie en het signaleren van dreigingen. In een aantal eenheden is een cyberteam al aan de slag.

"Mijn ambitie is om reguliere en veel voorkomende cybercrime aan te laten pakken door regionale eenheden. De cyberteams worden de aanjagers van de aanpak van cybercrime in de eenheden."

Specialisten
De teams gaan uit minimaal tien rechercheurs bestaan, die al in dienst zijn bij de politie. Zij worden ondersteund door digitaal specialisten die beschikken over specifieke ICT-kennis. De politie is bezig om honderd van dergelijke specialisten per jaar te werven en zal dat in 2018 herhalen.

De teams zullen vooralsnog ongeveer dezelfde taken uitvoeren. In de toekomst gaan teams zich mogelijk richten op een specifiek onderwerp.....

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.


Offline Evi1

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 10
  • Supporter OpgeletOpInternet.nl
Re: Politie krijgt tien nieuwe teams om cybercriminaliteit te bestrijden
« Reactie #2 Gepost op: 14 januari 2017, 00:02:27 »
zou eens tijd worden. Pak marktplaats ook eens aan! Je wilt niet weten hoe vaak je moet rapporteren voordat een advertentie word verwijderd!