Auteur Topic: 'Meer internationale samenwerking nodig tegen cybercrime'  (gelezen 5552 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline cyberjunkie

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 153
  • fifth rock from the sun
    • OpgeletOpInternet.nl
'Meer internationale samenwerking nodig tegen cybercrime'
« Gepost op: 21 oktober 2012, 17:04:19 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: Nu.nl
AMSTERDAM - Landen moeten beter met elkaar samenwerken om internetcriminaliteit te bestrijden. Dat is een beter middel dan 'terughacken', zoals minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie onlangs voorstelde.

Dat zei D66-EuroparlementariŰr Sophie in 't Veld zondag in Buitenhof.
Inbreken op computers van internetcriminelen in het buitenland is volgens haar een te zwaar middel. "Opstelten geeft zelf in zijn brief al aan: 'Eigenlijk moeten we dit door Europese en internationale samenwerking bestrijden'", aldus In 't Veld.
"Maar hij zegt: 'Dat is allemaal lastig en dat gaat lang duren.' Bovendien heeft Nederland net als veel andere landen de laatste jaren die samenwerking enorm tegengehouden."
In 't Veld zegt ook te betwijfelen of het hacken van buitenlandse computers wel zou kunnen leiden tot veroordelingen, omdat nog onduidelijk is of de Nederlandse overheid die bevoegdheid wel heeft.
Cybercrime
Ronald Prins, directeur van beveiligingsbedrijf Fox-IT, zei in het programma het plan van Opstelten te steunen. Volgens hem zullen bedrijven die veel last hebben van cybercrime, zoals banken, de maatregel verwelkomen.
"Die banken hebben alles wel gedaan wat zij kunnen doen om hun klanten zo veilig mogelijk te maken. Maar wat er maar niet gebeurt is dat de mensen die erachter zitten, die daar miljoenen en miljoenen mee verdienen, die worden maar niet gepakt. En ik denk dat dat hard noodzakelijk is", aldus Prins.
Hij vindt bovendien dat de fysieke locatie van een computer niet zou moeten bepalen welke wetgeving geldt. Als een hacker in ArmeniŰ een computer in Oekra´ne gebruikt om een bankrekening in Nederland te kraken, dan zou dat eerder onder Nederlandse jurisdictie moeten vallen dan onder de Oekra´nse, aldus Prins.
Risico
Minister Opstelten stelde maandag voor om politie computers van criminelen te laten hacken. De digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom noemde dit 'een ernstig...


Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
If it looks like a duck, and quacks like a duck, we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.