Auteur Topic: TNT-chauffeur hield iPhones achter  (gelezen 4288 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bokito Ergo Sum

  • Gast
TNT-chauffeur hield iPhones achter
« Gepost op: 07 september 2015, 13:31:52 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: msn.com
Een 27-jarige TNT-chauffeur heeft tientallen iPhones en iPads bewust niet afgeleverd bij klanten.

Na maandenlang onderzoek zijn de Bredanaar en een 20-jarige stadgenoot opgepakt, schrijft Omroep Brabant.

Ze moeten zich in december voor de………

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.Bokito Ergo Sum

  • Gast
Re: TNT-chauffeur hield iPhones achter
« Reactie #1 Gepost op: 07 september 2015, 13:36:05 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: omroepbrabant.nl
Tientallen iPhones bewust niet geleverd door TNT Post-chauffeur (27) uit Breda: verdachte opgepakt

BREDA - Een 27-jarige man uit Breda heeft als chauffeur van TNT Post tientallen iPhones en iPads bewust niet afgeleverd bij klanten. Dat meldt de politie maandag. De recherche deed maandenlang onafgebroken onderzoek naar de verduistering van de producten. De chauffeur en een 20-jarige man uit Breda kwamen in beeld en moeten zich later verantwoorden voor de rechter.

TNT Post deed in maart aangifte van diefstal nadat bleek dat diverse producten als sneeuw voor de zon verdwenen waren. Het postbedrijf verwerkt al jaren Apple-producten die meestal per bus vervoerd worden. Dit gaat vaak om dozen, maar soms ook om hele pallets voor bedrijven of retailers.

Groot onderzoek
Medewerkers van TNT Post kwamen eind vorig jaar tot een bizarre ontdekking: meerdere zendingen vanuit Dordrecht bleken niet afgeleverd te zijn bij de klanten. Hierop startte de politie een groot onderzoek.

Daaruit kwam naar voren dat de 27-jarige TNT-chauffeur tussen november 2014 en februari 2015 zo'n twintig pakketten had weggenomen. De gestolen iPhones en iPads hadden een totale waarde van ruim 25.000 euro.

Doorverkopen
Na het opvragen van bank- en telecomgegevens, kwam de politie de verdachte op het spoor en werd de Bredanaar opgepakt. Tijdens het onderzoek werden meerdere kopers vanuit heel Nederland gehoord. Zij hadden een iPhone of iPad gekocht via Marktplaats.

Dat leidde uiteindelijk naar een………

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.

Offline JanJohan

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 215
  • Heerenveen 4ever!
Re: TNT-chauffeur hield iPhones achter
« Reactie #2 Gepost op: 07 september 2015, 15:01:09 »
Citaat
De mensen die de Apple-producten via Marktplaats voor ‘een redelijk bedrag’ hadden gekocht, mogen de spullen houden, oordeelde de officier van justitie.
Heb je van deze man iets gekocht voor een prijs die te mooi is om waar te zijn, dan heb je je daarmee schuldig gemaakt aan heling en mag je de spullen niet houden. Geld kwijt, telefoon kwijt en wellicht nog een strafbeschikking van de officier van justitie aan je broek.
Controleer voor je iets tweedehands koopt of het aangeboden product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Controleer het hier!