Auteur Topic: Politie heeft geen goed beeld van identiteitsfraude  (gelezen 2272 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline gekkegerritje

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 228
Politie heeft geen goed beeld van identiteitsfraude
« Gepost op: 27 augustus 2015, 11:22:27 »

NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: nu.nl
De politie heeft geen goed beeld van identiteitsfraude. Dat komt omdat slechts 10 procent van de slachtoffers naar de politie stapt, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Leiden.
Op basis van een representatieve slachtofferenquête over de periode 2008-2012 blijkt dat bijna een op de twintig Nederlanders te maken heeft gehad met deze vorm van fraude. Experts verwachten dat dit misdrijf in de toekomst een steeds groter probleem gaat worden.

Daders van identiteitsfraude gebruiken persoonsgegevens van iemand anders om geld te stelen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het bemachtigen van iemands inloggegevens, zodat de verantwoordelijke crimineel geld kan overboeken uit naam van het slachtoffer.

Door de toenemende digitalisering krijgen criminelen veel extra mogelijkheden om andermans persoonsgegevens te ontfutselen, concluderen de onderzoekers. Deze digitale criminaliteit beperkt zich niet tot landsgrenzen. ''Criminelen hebben daardoor eenvoudig toegang tot miljoenen potentiële slachtoffers.''

Aandacht
Hoewel identiteitsfraude veel beleids- en media-aandacht krijgt, is er weinig bekend over de huidige situatie in Nederland. Uit de enquête komt naar voren dat de schade gemiddeld 400………

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.