Auteur Topic: Grouster (42) verdacht van oplichting  (gelezen 6466 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Edmo

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 10.238
Grouster (42) verdacht van oplichting
« Gepost op: 26 september 2012, 20:59:24 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: degrouster.nl

WOENSDAG, 26 SEPTEMBER 2012 11:10

GROU - De politie heeft gisteren een 42-jarige inwoner van Grou gehoord. De man wordt verdacht van oplichting. Volgens politiewoordvoerder Yvonne Bijman wordt de Grouster van meerdere oplichtingszaken verdacht, maar is hij gisteren gehoord over een geval van oplichting via ......

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.

Divra

  • Gast
Re: Grouster (42) verdacht van oplichting
« Reactie #1 Gepost op: 21 oktober 2013, 18:28:31 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: degrouster.nl

Grouster (43) veroordeeld wegens oplichting

Geschreven door redactie op 21 oktober 2013 12:57

LEEUWARDEN/GROU - Een Grouster (43) heeft zich schuldig gemaakt aan twee vormen van oplichting: valsheid in geschrifte en internetoplichting. Hij werd maandag door politierechter Yvonne Huizing veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf.
Begin vorig jaar had de man documenten vervalst om aan een woning te komen. Om de verhuurder de indruk te geven dat hij de zaken financieel goed voor elkaar had, had hij eigenhandig een werkgeversverklaring in elkaar geflanst. Verder had hij met knip- en plakwerk een bankafschrift dusdanig aangepast dat het leek alsof de verzonnen werkgever ook daadwerkelijk loon op zijn rekening had gestort. De Grouster had de borg en de eerste huur keurig op tijd betaald. Toen de betaling van de tweede huurtermijn lang op zich liet wachten, ging de verhuurder op onderzoek uit.

Bij het bedrijf waar de Grouster van had gezegd dat hij er werkte, een ICT-bedrijf in Rotterdam, kende men hem niet. Via een kort geding werd vervolgens het huurcontract beŽindigd.

De rechter bepaalde dat de Grouster de achterstallige huur, een bedrag van ruim 2800 euro, alsnog moet betalen. De man zei tegen de rechter dat hij destijds geen inkomen had. Het vervalsen van de papieren was volgens hem de enige manier voor hem en zijn vrouw om bij een particuliere verhuurder aan woonruimte te komen.
De man heeft zich ook schuldig gemaakt aan internetoplichting. Via.....

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.

Offline Rosan

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 371
  • Supporter OpgeletOpInternet.nl