Auteur Topic: abonnementen en apparatuur voor het illegaal bekijken van digitale tv-zenders  (gelezen 4567 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline gekkegerritje

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 228
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: ad.nl
Aanhoudingen bij verkoop illegale digitale televisie


Vier mannen en drie vrouwen zijn opgepakt omdat ze abonnementen en apparatuur voor het illegaal bekijken van digitale tv-zenders hebben verkocht. vandaag deed de politie invallen in de woningen van vijf verdachten, die meteen zijn aangehouden. Twee vrouwen zijn al eerder gearresteerd.

Twee Nederlandse providers deden aangifte van vermoedelijke card sharing fraude, zoals deze vorm van telecommunicatiefraude heet. Ook de leverancier van versleutelingstechnieken die gebruikt worden bij smartcards meldde de politie dat er misschien iets aan de hand was, zegt een woordvoerder van de recherche.

De verdachten komen uit Enschede, Den Haag en Vlagtwedde. Alle kopers van het frauduleuze systeem zijn eveneens strafbaar, want zij hebben gestolen waar 'geheeld'. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal 4 jaar volgens het Openbaar Ministerie.

Ook frauduleus handelen kopers
Het politieteam schat dat enkele honderden mensen een illegaal abonnement van het vijftal hebben afgenomen. Alle kopers krijgen een brief dat zij frauduleus hebben gehandeld en een waarschuwing dat ze vervolgd kunnen worden. Bovendien hebben ze sinds dinsdag geen televisie meer, want bij de invallen is de administratie en alle computerapparatuur in beslag genomen.

De verdachten haalden met speciale software de codering van een legale smartcard uit een tv-signaal. Via internet verstuurden ze die sleutel naar hun afnemers, die zo konden kijken naar zenders waarvoor anderen een legale abonnementsprijs moeten betalen. De verdachten leverden hun abonnees ook een door hen ingestelde ontvanger, die nodig is om het signaal op te pikken.

Toename illegale abonnementen via internet
De providers en het versleutelingsbedrijf.....

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.