Auteur Topic: Amerikaanse veiligheidsdienst wil meer controle over internet  (gelezen 7301 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline cyberjunkie

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 153
  • fifth rock from the sun
    • OpgeletOpInternet.nl
Amerikaanse veiligheidsdienst wil meer controle over internet
« Gepost op: 29 juli 2012, 08:36:53 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)Citaat van: tweakers.net
De Amerikaanse National Security Agency wil meer controle over het Amerikaanse internet. De directeur van de veiligheidsdienst, Keith Alexander, stelt dat digitale aanvallen van buiten de Verenigde Staten dan beter opgespoord kunnen worden.

Volgens Alexander is het sterk gedecentraliseerde internet momenteel onvoldoende beschermd tegen aanvallen. Daarom zou het, in ieder geval het Amerikaanse deel, zodanig aangepast moeten dat de NSA toezicht kan houden.

Dat zei de directeur, tevens hoofd van de 'cyber-divisie' van het Amerikaanse leger, op de hackersconferentie Def Con in Las Vegas, waar Tweakers.net aanwezig is.

Alexander wuift privacybezwaren weg. Hij vergelijkt controle van de NSA op het internet met een veelgebruikt Amerikaans systeem voor tolwegen, waarbij de positie van de auto via rfid wordt doorgegeven aan een antenne op de tolweg. "Het systeem kijkt niet in je auto, het geeft slechts die code door", aldus de NSA-directeur.

Volgens hem zou de NSA dat ook op internet moeten kunnen doen, dus zonder naar de inhoud van de communicatie te kijken.  Op deze manier zou de NSA direct een signaal moeten krijgen als er vanuit het buitenland een aanval op een Amerikaans computersysteem wordt gelanceerd, aldus Alexander.

Tegelijkertijd stelde de cyberchef van het Amerikaanse leger dat de overheid de beveiligingsproblemen op het internet niet in zijn eentje kan oplossen, en dat de hulp van hackers daarvoor noodzakelijk is. Hackers doen volgens hem  'fantastisch werk' door beveiligingsproblemen in software op te sporen. Hij spoorde tijdens zijn toespraak hackers aan om......

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
If it looks like a duck, and quacks like a duck, we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.