Auteur Topic: Meeste valse e-mails namens incassobureaus  (gelezen 8608 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Onderwater

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 7.116
  • The truth is out there!
    • OpgeletOpInternet
Meeste valse e-mails namens incassobureaus
« Gepost op: 13 juli 2012, 15:06:31 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: Nu.nl
APELDOORN - De Belastingdienst waarschuwde deze week nog voor valse e-mails die afkomstig lijken van banken, maar de meeste valse e-mails worden verzonden uit naam van incassobureaus.

De Fraudehelpdesk (FHD) meldde donderdag dat de afgelopen 3 weken 32.000 mensen daarover hulp zochten op de FHD-website.

Al die mensen hadden hetzelfde probleem. Ze ontvingen een e-mail namens een incassobedrijf omdat ze nog ergens een bedrag niet zouden hebben betaald, aldus de zegsman van de Fraudehelpdesk. In de berichten worden mensen soms met dreigende taal gemaand te betalen.

De hoogte van de neprekeningen verschilt nogal. De bedragen variŰren van enkele tientallen tot vele duizenden euro's. Wie meer informatie wil over de rekening en het bijgevoegde verwijzinkje aanklikt, haalt problemen binnen omdat dan een kwaadaardig computerprogramma wordt ge´nstalleerd.

Nieuwe trend
Volgens de FHD is sprake van een nieuwe trend en gaat 80 procent van de binnenkomende meldingen over valse e-mailberichten van incassobureaus. Donderdag ontstond ophef over zo'n bericht omdat de naam van een bestaand incassobureau werd gebruikt dat van niets bleek te weten.

De Fraudehelpdesk ...
 


Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.

Meer over de Fraudehelpdesk.