Recente berichten

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
41
Berichten uit de media / Consument trapt in bankpas smoes
« Laatste bericht door gekkegerritje Gepost op 15 april 2017, 09:15:28  »
telegraaf.nl (ingekort vanwege auteursrechten)

AMSTERDAM - Oplichters oogsten nog altijd succes met de bankpastruc, waarmee zij rekeninghouders persoonsgegevens en geld aftroggelen.

Fraudehelpdesk waarschuwt voor een smoes waarmee consumenten al maandenlang in de luren worden gelegd. Zij krijgen een mail van de bank waarin staat dat hun bankpas is verouderd. Door meteen een aanvraag te doen voor een nieuw exemplaar, zou de consument de pinpas gratis kunnen ontvangen. Wie langer wacht, zou moeten betalen voor de pas.


Eerder werd rekeninghouders gevraagd hun bankpas op te sturen, maar tegenwoordig volstaat het klikken op een link die leidt naar een valse website waar consumenten hun gegevens moeten invullen. Daarmee kunnen de oplichters inloggen bij online bankieren van het slachtoffer en geld van de rekening wegsluizen.

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
42
Berichten uit de media / Jonge cyberdader vaak autochtoon
« Laatste bericht door gekkegerritje Gepost op 12 april 2017, 15:03:20  »
telegraaf.nl (ingekort vanwege auteursrechten)

DEN HAAG - Jeugdige cybercriminelen zijn vaker van Nederlandse afkomst en hebben minder criminele vrienden dan jonge daders van traditionele delicten. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoekscentrum WODC van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft de rapportages woensdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Opvallend is dat de jonge cyberdaders ’gewone’ criminaliteit juist afkeuren. Volgens de onderzoekers is het de vraag of bestaande aanpak bij deze groep jonge daders wel bruikbaar is. Het gaat om jongeren die bijvoorbeeld hacken of DDoS-aanvallen uitvoeren.

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
43
Berichten uit de media / 'Mail van de baas' kost tonnen
« Laatste bericht door gekkegerritje Gepost op 12 april 2017, 09:22:55  »
bndestem.nl (ingekort vanwege auteursrechten)

Als je baas je in een mailtje vraagt om met spoed geld over te maken, dan doe je dat. Maar is de mail wel van je baas? Ceo-fraude grijpt razendsnel om zich heen. Ook Nederlandse bedrijven zijn de dupe.

Ze maken geen taalfouten in hun mails. Ze kennen de voornaam van de baas of hoe hij zijn personeel aanspreekt
Frank ter Huurne
Het is een nachtmerrie voor elke baas: in jouw afwezigheid heeft een van je financiële mensen tonnen of zelfs miljoenen weggesluisd, op 'jóuw' verzoek. Ook in Nederland zijn de afgelopen twee jaar zeker tientallen bedrijven opgelicht via ceo-fraude.

De criminelen gaan bijzonder geraffineerd te werk; vaak gaan er maanden van voorbereiding aan vooraf.

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
44
Berichten uit de media / Valse e-mail belastingteruggave
« Laatste bericht door raffles Gepost op 03 april 2017, 17:16:28  »
telegraaf.nl (ingekort vanwege auteursrechten)

De Belastingdienst waarschuwt voor een valse e-mail die in omloop is waarin wordt vermeld dat de ontvanger belastingteruggave krijgt.

"De nieuwste valse mail heeft als onderwerp 'Belastingteruggave € 764,28'. Open deze niet, maar verwijder hem meteen. Deze e-mail komt niet van de Belastingdienst", zo waarschuwt de fiscus op haar website.

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.

45
Berichten uit de media / Impact Interieurs uit Emmen levert niet.
« Laatste bericht door snorremans Gepost op 03 april 2017, 08:32:06  »
De scouts van Beringen (België) wachten al meer dan een jaar op stoelen uit Nederland

De scouts betaalden in maart 2016 2.237 euro aan Impact Interieurs uit Emmen, voor de levering van veertig stoelen. De stoelen werden nooit geleverd. Daarop vroegen de scouts een terugbetaling. De verkoper stemde toe, maar betaalde niets.


http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170402_02813543/500-euro-terugbetaald-en-toen-werd-het-stil?hkey=74426b5302b4b991294b5244531e6cb1&utm_source=hbvl&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=enews&M_BT=74786824746&adh_i=2d2a52758ddd2d7bce1477211ebeca7d
46
Berichten uit de media / Re: Innovatieve check van naam bij IBAN
« Laatste bericht door zonnetjeinhuis Gepost op 30 maart 2017, 22:43:45  »
Hoezo, om hun klanten nog beter te bedienen?
Dit is afgedwongen. Klanten doen er niet toe bij banken, alleen hun geld.
47
Berichten uit de media / Tiener (15) Geleen blijkt meesteroplichter
« Laatste bericht door gekkegerritje Gepost op 30 maart 2017, 15:04:18  »
Telegraaf.nl (ingekort vanwege auteursrechten)

GELEEN - Een 15-jarige jongen uit Geleen zou meerdere particulieren en bedrijven voor zo’n 35.000 euro hebben opgelicht. Dat meldt de Lokale Omroep Echt-Susteren. Ook in het buitenland zou de jongen bedrijven geld afhandig hebben gemaakt.

Diverse bedrijven in Echt-Susteren zouden zijn opgelicht. Die willen echter niet bij naam worden genoemd.

’RTV Maasbracht’
Met de neppe nieuwssite RTV Maasbracht zou de jongen 30 journalisten, 12 fotografen en een internetbedrijf in de omgeving Echt-Susteren hebben opgelicht. Er werd werk aan hem geleverd waar hij vervolgens nooit voor betaalde.

Van 12 november tot 5 december was deze site in de lucht. Voor de website en de bijbehorende mailbox was een vals IP-adres gebruikt. ’RTV Maasbracht’ zou de jongen bijna 4000 euro hebben opgeleverd.

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
48
Berichten uit de media / Alles over DigiD en controle via sms
« Laatste bericht door Joblo Gepost op 29 maart 2017, 17:53:19  »
politie.nl (ingekort vanwege auteursrechten)

U kunt bij de politie alleen nog maar met DigiD aangifte doen via internet en inloggen op Mijn Politie. Zo weten wij zeker dat u het echt bent, en delen wij informatie over uw aangifte niet per ongeluk met iemand anders. Veiligheid voorop.

Vanaf  1 april 2017 (geen grap!) is het voor de politie en de zorgsector verplicht om hiervoor ook een sms-controle te gebruiken. Hoe u deze krijgt, leest u op de website van DigiD.

Vraag de controle via sms op tijd aan! Het kan vijf dagen duren voor u per post de activeringscode krijgt. Voer deze code in op de website van DigiD.

Als u voor het eerst DigiD aanvraagt, kunt u meteen aanvinken dat u ook controle via sms wilt. Dan is alles in één keer geregeld.

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
49
Berichten uit de media / Re: Innovatieve check van naam bij IBAN
« Laatste bericht door TheDoctor 46 Gepost op 28 maart 2017, 16:52:59  »
Had wat mij betreft wel 3 jaar eerder gemogen >:(
50
Berichten uit de media / Innovatieve check van naam bij IBAN
« Laatste bericht door Joblo Gepost op 28 maart 2017, 16:42:16  »
betaalvereniging.nl (ingekort vanwege auteursrechten)

Om hun klanten nog beter te bedienen, voeren Nederlandse banken in de loop van 2017 de IBAN-Naam Check in. Deze innovatieve dienst controleert bij internetbankieren en mobiel bankieren de naam van de begunstigde die door de klant wordt ingevoerd bij een overboeking. De check helpt bankklanten om zichzelf te beschermen tegen fraude met rekeningnummers en om verkeerde overboekingen te voorkomen.

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10