OpgeletOpInternet.nl

Informatie en tips bij kopen via internet => Wat maakt een verkoper / webwinkel betrouwbaar!! => Topic gestart door: Team OpgeletOpInternet op 09 juni 2012, 23:28:10

Titel: Aandachtspunten bij kopen via een advertentiesite als Marktplaats
Bericht door: Team OpgeletOpInternet op 09 juni 2012, 23:28:10
Onderstaand een aantal spelregels die je kan volgen bij het kopen via advertentiesites als Marktplaats. Het biedt natuurlijk geen garantie, maar helpt je wel het risico te beperken.

 

Bij twijfel........ volg je gevoel!

© Stichting Stop Internetoplichting
De informatie op deze website kan slechts na schriftelijke toestemming van de Stichting Stop Internetoplichting worden overgenomen met bronvermelding
Titel: UNIEK! Kopen zonder risico!
Bericht door: Team OpgeletOpInternet op 12 december 2015, 10:45:48
Uniek! Kopen zonder risico!

Ken je dat? Je wilt als consument wat kopen op Marktplaats of een ander online handelsplaats van een andere consument. Je bent helaas niet in de gelegenheid om het product zelf op te halen. Wat is wijsheid. Je hoort tegenwoordig regelmatig verhalen dat het wel eens misgaat. Zo maar geld overmaken op een rekening van een onbekende brengt altijd een financieel risico met zich mee. PostcodeGarant.nl en ARAG rechtsbijstand hebben de handen ineen geslagen en samen een dienst ontwikkeld om de verkoop tussen consumenten veiliger te laten verlopen.

Met PostcodeGarant.nl kun je veilig online producten kopen van consumenten.
Met deze dienst willen initiatiefnemers ARAG en PostcodeGarant.nl oplichting, fraude en geschillen voorkomen. Ontstaat er toch een geschil dan is de aankopende partij verzekerd van juridisch advies van ARAG.

Veilig online handelen
Er is in Nederland een bloeiende handel tussen consumenten. Veelal gebeurt dit via internet. Je hebt met de verkoper onderhandeld over de prijs en moet het bedrag overmaken op de bankrekening. Maar wat als je als koper hebt betaald, maar het product wordt niet geleverd? Of het product wijkt af van het product zoals is aangeboden? In veel gevallen sta je er als koper dan alleen voor. Dat geeft een gevoel van onzekerheid. Daarom is PostcodeGarant.nl ontwikkeld. Via PostcodeGarant.nl leg je online de koop vast aan de hand van productfoto’s en de overeengekomen verkoopprijs. Je betaalt niet direct aan de verkoper maar aan PostcodeGarant.nl via een derdenrekening. Je hebt inzage in het verzendproces. De verkoper krijgt het bedrag op zijn bankrekening op het moment dat u het product naar tevredenheid heeft ontvangen.

De zekerheden van Postcodegarant.nl

1.   Veilige betaling via derdenrekening PostcodeGarant.nl
2.   Is het geleverde product niet goed of niet overeenkomstig de omschrijving en eventuele afbeelding, dan krijgt u als kopende partij geld terug
3.   Je krijgt deskundige juridische hulp van ARAG als er een geschil is

Hoe werkt het:

Als koper kun je ervoor kiezen om de betaling, via PostcodeGarant.nl te laten verlopen. Dit kost je als koper per aankoop € 2,50. Voor dit bedrag heb je als koper maar ook als verkoper aankoopbescherming door gebruikmaking van een zogenoemde ‘derdenrekening’ van PostcodeGarant.nl (de verkoper krijgt een seintje als het geld door PostcodeGarant.nl is ontvangen, zodat hij het product veilig kan verzenden). Kortom, PostcodeGarant.nl zorgt voor een veilige transactie tussen koper en verkoper.


Niet goed, geld terug! Uw betaling is 100% veilig


Nog eens alles op een rijtje: kijk op: klik hier voor filmpje  (https://youtu.be/rTcDXe3w9do)

Neem geen risico meer bij online aankopen en probeer het direct zelf uit: www.postcodegarant.nl

Tip: Check altijd de verkoper voor je tot koop overgaat. Dat kan tegenwoordig op politie.nl check verkoper! (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/controleer-handelspartij.html) en kijk ook www.opgeletopinternet.nl.