Recente berichten

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
93
Berichten uit de media / Mannen lichten 2500 klanten Marktplaats op
« Laatste bericht door Edmo Gepost op 17 januari 2017, 16:02:19  »
telegraaf.nl (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat
AMSTERDAM - De politie heeft dinsdag in Amsterdam drie mannen aangehouden die via internet vermoedelijk 2500 mensen hebben opgelicht. De Amsterdammers van 19, 20 en 25 jaar worden ervan verdacht dat ze via Marktplaats mobiele telefoons hebben verkocht zonder die te leveren.

Kopers moesten na WhatsApp-contact ook een kopie van hun legitimatiebewijs opsturen om hun betrouwbaarheid aan te tonen. Maar de verdachten gebruikten de identiteitsgegevens daarna om zich weer als 'nieuwe' verkoper voor te doen en zelf buiten beeld te blijven.

Het Team Financieel Economische Criminaliteit van de politie-eenheid Den Haag was eind vorig jaar het onderzoek begonnen nadat meerdere aangiften .....

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
94
Berichten uit de media / Re: Politie krijgt tien nieuwe teams om cybercriminaliteit te bestrijden
« Laatste bericht door Evi1 Gepost op 14 januari 2017, 00:02:27  »
zou eens tijd worden. Pak marktplaats ook eens aan! Je wilt niet weten hoe vaak je moet rapporteren voordat een advertentie word verwijderd!
95
Berichten uit de media / Re: Politie krijgt tien nieuwe teams om cybercriminaliteit te bestrijden
« Laatste bericht door maccloud Gepost op 13 januari 2017, 19:28:57  »
Dat is nog eens mOOI nieuws.
96
Berichten uit de media / Politie krijgt tien nieuwe teams om cybercriminaliteit te bestrijden
« Laatste bericht door Taz Gepost op 13 januari 2017, 17:29:55  »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat
De politie gaat tien nieuwe cyberteams oprichten om cybercriminaliteit beter te kunnen bestrijden. Dat zegt korpschef Erik Akerboom in een interview met NU.nl.
Volgens Akerboom verschuift de criminaliteit steeds meer naar fraude en cybercriminaliteit. Om zich te te kunnen wapenen tegen die vormen van criminaliteit, is behoefte bij de politie aan expertise.

"De politie moet flexibeler worden", aldus de korpschef. "Ik moet kunnen schuiven met middelen. Dat wil ik graag omdat ik vind dat we moeten inspelen op die beweging."

In elke regionale eenheid komt een cyberteam met als hoofdtaak het bestrijden van cybercriminaliteit in brede zin. Dat betekent dat naast het opsporen van criminelen ook gewerkt wordt aan preventie en het signaleren van dreigingen. In een aantal eenheden is een cyberteam al aan de slag.

"Mijn ambitie is om reguliere en veel voorkomende cybercrime aan te laten pakken door regionale eenheden. De cyberteams worden de aanjagers van de aanpak van cybercrime in de eenheden."

Specialisten
De teams gaan uit minimaal tien rechercheurs bestaan, die al in dienst zijn bij de politie. Zij worden ondersteund door digitaal specialisten die beschikken over specifieke ICT-kennis. De politie is bezig om honderd van dergelijke specialisten per jaar te werven en zal dat in 2018 herhalen.

De teams zullen vooralsnog ongeveer dezelfde taken uitvoeren. In de toekomst gaan teams zich mogelijk richten op een specifiek onderwerp.....

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
98
Berichten uit de media / 11-01-2017 : Vanavond themachat 'Internetoplichting' tussen 19 en 21 uur
« Laatste bericht door Taz Gepost op 11 januari 2017, 15:04:21  »
https://www.facebook.com/politie

Citaat
Vanavond themachat 'Internetoplichting'
Heb je wel eens een kaartje voor een concert gekocht via internet, maar een vals exemplaar ontvangen? Of heb je weleens iets verkocht via internet, maar nooit je geld gekregen? Dan ben je hoogst waarschijnlijk het slachtoffer geworden van internetoplichting.
Kom te weten wat je hiertegen kunt doen en stel al je vragen aan politieagenten tijdens de chat vanavond, woensdag 11 januari 2017, tussen 19.00u en 21.00u op www.vraaghetdepolitie.nl.
#Oplichting #Opgelicht #Politie #Vraaghetdepolitie

99
Berichten uit de media / Re: 10.000 euro kwijt na doorsturen foto bankpas
« Laatste bericht door raffles Gepost op 11 januari 2017, 13:21:04  »
Citaat
De politie zegt echter niets te kunnen doen, omdat banken klanten afschermen vanwege privacy.
Is toch niet te geloven.....
100
Berichten uit de media / 10.000 euro kwijt na doorsturen foto bankpas
« Laatste bericht door Taz Gepost op 11 januari 2017, 12:51:53  »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat
Gelderse man is 10.000 euro kwijt na doorsturen foto bankpas

[.]J.M uit het Gelderse Silvolde stuurde in goed vertrouwen een foto van zijn bankpas door naar iemand die via Marktplaats een muziekinstrument van hem wilde kopen. Maar die actie bleek grote gevolgen te hebben: er verdween ongeveer tienduizend euro van zijn bankrekening, en de foto van zijn bankpas wordt nog altijd misbruikt.

Trap er niet in als iemand om je bankpas vraagt
Tegenover De Gelderlander deed Mellée zijn verhaal........
Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
Pagina's: 1 ... 8 9 [10]