Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
33
Berichten uit de media / Re: Marktplaatsfraudeurs dupeerden mogelijk 2500 slachtoffers
« Laatste bericht door Old Shatterhand Gepost op 12 mei 2017, 19:38:48  »
Denk eerder aan 220/240.
34
Berichten uit de media / Re: Marktplaatsfraudeurs dupeerden mogelijk 2500 slachtoffers
« Laatste bericht door TheDoctor 46 Gepost op 12 mei 2017, 19:31:21  »
Nee dit kan niet waar zijn.

Volgens MP gaat het maar om een paar foute advertenties per dag.

 >:( >:( :-X
35
Berichten uit de media / Politie houdt oplichter aan die zich voordeed als arts
« Laatste bericht door GarduVin Gepost op 12 mei 2017, 13:23:56  »
https://opgelicht.avrotros.nl/nieuws/item/9761/

De politie heeft een 53-jarige man aangehouden die de afgelopen maanden in het noorden van Nederland fraude pleegde en mensen heeft opgelicht. Zo sliep hij in hotels en bed & breakfasts zonder daarvoor te betalen, tankte hij zonder te betalen en lichtte hij mensen op met verzonnen verhalen. Hij deed zich onder meer voor als arts.
De man zonder vaste woon- en verblijfplaats voorzag zichzelf met zijn oplichtingspraktijken van een inkomen en onderdak. De politie verdenkt hem van zeker veertien gevallen van frauduleus gedrag in verschillende plaatsen in Drenthe, Friesland en Groningen. Dat gebeurde tussen augustus 2016 en april dit jaar.
Man deed zich voor als arts
Het meest opvallend is volgens de politie dat de man zich als arts voordeed. Zo liet hij zich door een echtpaar betalen voor een onderzoek in een ziekenhuis, maar kwam er geen onderzoek. Bij het inchecken voor een overnachting deed hij ook alsof hij een werknemer in een ziekenhuis was. Ook zou hij goederen hebben verkocht via internet, maar na betaling leverde hij die niet.
Verdachte nog vast
Er is beslag gelegd op de auto van de man. De verdachte zit nog vast.

Bron ANP
39
Berichten uit de media / Financieel adviseur Martin van E. vast voor oplichting in Breda
« Laatste bericht door gekkegerritje Gepost op 19 april 2017, 13:31:34  »
ad.nl (ingekort vanwege auteursrechten)

BREDA - In Dordrecht is dinsdagmorgen, met toestemming van de officier van justitie, de 55-jarige Martin van E. aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte in de tijd dat hij in Breda woonde.

Zeven mensen hebben aangifte tegen de man gedaan. Hij zou hen door specifieke beleggingen en spaarrekeningen mooie rendementen hebben voorgespiegeld. Volgens het televisieprogramma Opgelicht, dat op dinsdag 25 april opnieuw aandacht besteed aan Van E., kregen zij het advies om het geld in een spaardepot te stoppen. "Dat depot was hij zelf." De gedupeerden werden samen voor meer dan 250.000 euro benadeeld.

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
40
Berichten uit de media / Internetfraudeurs maken Belgen in één jaar tijd bijna twee miljoen euro lichter
« Laatste bericht door snorremans Gepost op 17 april 2017, 11:18:56  »
hbvl.be (ingekort vanwege auteursrechten)

Het voorbije jaar hebben internetfraudeurs bijna 2 miljoen euro gestolen van particulieren ons land. Dat blijkt uit cijfers die Goedele Uyttersprot (N-VA) opvroeg en Nieuwsblad.be kon inkijken.

Sinds het meldpunt voor fraudebestrijding in februari 2016 opgericht werd, stromen de meldingen binnen. Uit cijfers die Goedele Uyttersport van N-VA opvroeg, blijkt dat de financieel geleden schade het voorbije jaar 3.050.599 euro bedraagt. Daarvan komt het grootste deel, 1.922.443 euro, van particulieren. “Deze cijfers omvatten niet het volledige bedrag”, aldus Uyttersprot. “Want veel mensen vermelden het bedrag van de geleden schade niet.”

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10