Auteur Topic: Aandachtspunten bij kopen via een advertentiesite als Marktplaats  (gelezen 161101 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Team OpgeletOpInternet

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 33
  • OpgeletOpInternet.nl
Onderstaand een aantal spelregels die je kan volgen bij het kopen via advertentiesites als Marktplaats. Het biedt natuurlijk geen garantie, maar helpt je wel het risico te beperken.

 
 • Controleer het e-mailadres en het bankrekening via Google. Het is dan snel duidelijk of je te maken hebt met een malafide verkoper.
 • Check het bankrekeningnummer ook via  www.politie.nl Controleer handelspartij dan weet je direct of er eerder fraude is gepleegd met het rekeningnummer.
 • Controleer hoe lang de verkoper actief is op de advertentiesite als Marktplaats. Is de verkoper recent ingeschreven (1 dag actief), wees dan extra alert en handel bij voorkeur in persoon.
 • Zijn de prijzen te mooi om waar te zijn, dan mag je je afvragen of dat wel kan.
 • Handel bij voorkeur in persoon, dat voorkomt problemen. Kies je voor verzending, houdt er dan rekening mee dat je als koper zelf het risico draagt. Kies daarom altijd voor verzending als pakket zodat het pakket kan worden gevolgd.
 • Leg zo mogelijk telefonisch contact.
 • Word je doorverwezen naar een webshop, controleer dan alle gegevens van de webshop. Kijk daarvoor de checklist voor kopen via een webshop klik hier. Check de KvK gegevens, adresgegevens en hoe lang de site bestaat. Helaas duiken er regelmatig fake webshops op.
 • Ga bij voorkeur niet in zee met verkopers uit het buitenland. Verkopers die voor een familielid iets kopen en je verzoeken het op te sturen naar bijvoorbeeld Nigeria. Je ontvangt een overboeking via een cheque die achteraf vaak niet gedekt blijkt te zijn.
 • Doe geen betalingen via Western Union of Money Gram, deze betalingen zijn namelijk niet traceerbaar.


Bij twijfel........ volg je gevoel!

© Stichting Stop Internetoplichting
De informatie op deze website kan slechts na schriftelijke toestemming van de Stichting Stop Internetoplichting worden overgenomen met bronvermelding
Dit is een gezamelijk account van het Team Opgeletopinternet.nl Een No Reply account !!! Bij vragen benader a.u.b. een (Global) moderator.

Offline Team OpgeletOpInternet

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 33
  • OpgeletOpInternet.nl
UNIEK! Kopen zonder risico!
« Reactie #1 Gepost op: 12 december 2015, 10:45:48 »
Uniek! Kopen zonder risico!

Ken je dat? Je wilt als consument wat kopen op Marktplaats of een ander online handelsplaats van een andere consument. Je bent helaas niet in de gelegenheid om het product zelf op te halen. Wat is wijsheid. Je hoort tegenwoordig regelmatig verhalen dat het wel eens misgaat. Zo maar geld overmaken op een rekening van een onbekende brengt altijd een financieel risico met zich mee. PostcodeGarant.nl en ARAG rechtsbijstand hebben de handen ineen geslagen en samen een dienst ontwikkeld om de verkoop tussen consumenten veiliger te laten verlopen.

Met PostcodeGarant.nl kun je veilig online producten kopen van consumenten.
Met deze dienst willen initiatiefnemers ARAG en PostcodeGarant.nl oplichting, fraude en geschillen voorkomen. Ontstaat er toch een geschil dan is de aankopende partij verzekerd van juridisch advies van ARAG.

Veilig online handelen
Er is in Nederland een bloeiende handel tussen consumenten. Veelal gebeurt dit via internet. Je hebt met de verkoper onderhandeld over de prijs en moet het bedrag overmaken op de bankrekening. Maar wat als je als koper hebt betaald, maar het product wordt niet geleverd? Of het product wijkt af van het product zoals is aangeboden? In veel gevallen sta je er als koper dan alleen voor. Dat geeft een gevoel van onzekerheid. Daarom is PostcodeGarant.nl ontwikkeld. Via PostcodeGarant.nl leg je online de koop vast aan de hand van productfoto’s en de overeengekomen verkoopprijs. Je betaalt niet direct aan de verkoper maar aan PostcodeGarant.nl via een derdenrekening. Je hebt inzage in het verzendproces. De verkoper krijgt het bedrag op zijn bankrekening op het moment dat u het product naar tevredenheid heeft ontvangen.

De zekerheden van Postcodegarant.nl

1.   Veilige betaling via derdenrekening PostcodeGarant.nl
2.   Is het geleverde product niet goed of niet overeenkomstig de omschrijving en eventuele afbeelding, dan krijgt u als kopende partij geld terug
3.   Je krijgt deskundige juridische hulp van ARAG als er een geschil is

Hoe werkt het:

Als koper kun je ervoor kiezen om de betaling, via PostcodeGarant.nl te laten verlopen. Dit kost je als koper per aankoop € 2,50. Voor dit bedrag heb je als koper maar ook als verkoper aankoopbescherming door gebruikmaking van een zogenoemde ‘derdenrekening’ van PostcodeGarant.nl (de verkoper krijgt een seintje als het geld door PostcodeGarant.nl is ontvangen, zodat hij het product veilig kan verzenden). Kortom, PostcodeGarant.nl zorgt voor een veilige transactie tussen koper en verkoper.


Niet goed, geld terug! Uw betaling is 100% veilig


Nog eens alles op een rijtje: kijk op: klik hier voor filmpje

Neem geen risico meer bij online aankopen en probeer het direct zelf uit: www.postcodegarant.nl

Tip: Check altijd de verkoper voor je tot koop overgaat. Dat kan tegenwoordig op politie.nl check verkoper! en kijk ook www.opgeletopinternet.nl.

Dit is een gezamelijk account van het Team Opgeletopinternet.nl Een No Reply account !!! Bij vragen benader a.u.b. een (Global) moderator.