Auteur Topic: Oplichting door betaald kentekenrapportje bij verkoop 2e hands auto  (gelezen 8023 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Westerbeek

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 1
  • Supporter OpgeletOpInternet.nl
Mijn auto staat te koop op Marktplaats. Er meldt zich een zogenaamde 'koper' per e-mail. Hij meldt 'zeer geïnteresseerd' te zijn in de aankoop van de auto. Of ik even een feiten en historie rapport over mijn auto wil opvragen via https://www.kentekencheck.nl/ .
De kosten voor zo'n rapportje zijn € 9,95. Ik heb nog gemaild of dat de bedoeling is, geen antwoord. Eigenlijk had ik al nattigheid moeten voelen. Je raad het al, ik heb het rapport uiteindelijk besteld. Vervolgens keurig gemaild aan deze zogenaamde koper. Nooit meer iets op gehoord. Weg € 9,95,--.
Wat opvalt is dat er taalfouten staan op de website. Wat ook opvalt is dat het contact telefoonnummer in Amsterdam is ([.]), terwijl het bedrijf gevestigd zou zijn aan de [.] in Groningen. Daar is een (overigens keurig) reisbureau gevestigd, deze heeft mij bevestigd dat er een ruimte is verhuurd aan Kentekencheck.nl.

Een paar dagen later ben ik gaan Googlen op 'kentekencheck'. Wat blijkt, zo'n rapportje kun je gratis downloaden via de website van de RDW. De 'koper' van mijn auto is er op uit om mij kosten te laten maken.
Ik ben er in getrapt. Dat is mijn eigen fout. Ik geef dit door zodat hopelijk andere verkopers van auto's gewaarschuwd worden voor dit soort bedriegers. Overigens doet Kentekencheck.nl niet iets dat verboden is. De bedrieger ook niet. Feit is wel dat je betaalt voor iets dat gratis is.

Ik heb dit gedrag ook gemeld aan Martkplaats via verdacht@marktplaats.nl met het verzoek om standaard bij reacties van auto kopers mee te geven dat zo'n rapportje gratis is op de website van de RDW.