Auteur Topic: Western Union schikt voor 586 miljoen dollar  (gelezen 2971 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline GarduVin

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 5.263
  • GarduVin..means "pas op"
Western Union schikt voor 586 miljoen dollar
« Gepost op: 20 januari 2017, 18:06:06 »
 
 https://www.fraudehelpdesk.nl/nieuws/western-union-schikt-586-miljoen-vanwege-rol-oplichting/

WESTERN UNION SCHIKT VOOR $ 586 MILJOEN VANWEGE ROL BIJ OPLICHTING
Geldtransferdienst Western Union geeft toe dat het onvoldoende heeft gedaan tegen oplichters die van hun diensten gebruik maakten.

De Amerikaanse justitie verwijt het bedrijf het de andere kant op keek toen al duidelijk was dat de dienst oplichters faciliteerde. Western Union heeft een schikking met justitie getroffen en betaalt $ 586 miljoen dollar. Dat werd donderdag bekend gemaakt.

Oplichters profiteren
Met Western Union kunnen mensen wereldwijd geld versturen. Oplichters, zoals datingfraudeurs en microsoftbellers, maken hier graag gebruik van. Omdat er geen bankrekening bij betrokken is kunnen oplichters makkelijk anoniem geld innen. MoneyGram is een vergelijkbare dienst die oplichters ook veel gebruiken.

$ 586 miljoen dollar is een record. Niet eerder betaalde een geldtransferbedrijf zoveel geld om onder strafvervolging uit te komen. Een deel van het geld moet ten goede komen aan slachtoffers van oplichting. De Amerikaanse justitie neemt Western Union overigens niet alleen hun rol bij oplichting kwalijk. Ze hadden ook meer moeten doen tegen grootschalig witwassen waarbij Western Union werd gebruikt.

Strengere regels
Om herhaling te voorkomen gaat Western Union strengere regels opstellen. Bovendien worden die regels strikter gehandhaafd. Het bedrijf werkt met agenten, filialen die een grote mate van zelfstandigheid hebben. De teugels met die agenten zullen worden aangehaald, belooft het bedrijf.