Auteur Topic: Actie consumentenbond tenaamstelling banken. Doe mee!  (gelezen 18582 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Natria

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 815
  • Supporter OpgeletOpInternet.nl
Actie consumentenbond tenaamstelling banken. Doe mee!
« Gepost op: 19 september 2016, 10:55:47 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: consumentenbond.nl
Tips
Om foute overboekingen te voorkomen (of het nu vergissingen zijn of overboekingen aan criminelen), zouden banken zo snel mogelijk een controle moeten (her)invoeren. Zodanig dat consumenten vooraf weten aan wie ze overmaken, en dat ze achteraf kunnen zien aan wie ze daadwerkelijk hebben overgemaakt.
Bankafschriften zouden altijd de werkelijke namen van begunstigden moeten bevatten, en niet zelf ingevulde namen. Tot die tijd is het goed controleren van de penningmeester een haast onmogelijke opgave. Bij overboekingen moet je altijd rekening houden met het feit dat de naam die je invult door je bank compleet genegeerd wordt. Kortom: neem bij twijfel altijd contact op met degene aan wie je geld schuldig bent om het rekeningnummer te dubbelchecken. Want je zou de eerste niet zijn die de kosten van een verbouwing 2 keer overmaakt. De eerste keer aan de crimineel die de factuur uit je brievenbus viste en een kopie met zijn eigen rekeningnummer terug stopte. De tweede keer aan de aannemer die vraagt waar zijn geld blijft...

Steun onze actie
De Consumentenbond wil dat banken voorkomen dat betalingen op verkeerde bankrekeningen terechtkomen. Dat kan door een betere organisatie van de betaling en door de werkelijke naam van de ontvanger op het afschrift te zetten. Help ons! Ga naar de  Actiepagina foute overboekingen en klik op de button: Steun ons.

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.Foute Overboekingen
Wanneer je een betaalopdracht geeft, zie je niet of het rekeningnummer waar je naar betaalt ook echt hoort bij degene aan wie je wilt betalen. Daardoor komen veel betalingen bij de verkeerde ontvanger terecht. Een fout die consumenten veel geld kost!
Vind jij ook dat banken moeten zorgen dat het geld bij de juiste persoon terechtkomt?

https://www.consumentenbond.nl/acties/foute-overboekingen