Auteur Topic: Piramideschema: vermomd als promotiecampagne ''Neon Energy Drink'' in NL  (gelezen 10016 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Evolution

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 35
 • Supporter OpgeletOpInternet.nl
Op Marktplaats is een piramidespel campagne aan de gang.
De advertentie: http://www.marktplaats.nl/a/vacatures/vacatures-netwerk-marketing/m1019930906-promoters-gezocht-voor-europese-launch-premium-energy-drink.html
http://www.marktplaats.nl/verkopers/19208923.html
neonclubBe
2˝ jaar actief op Marktplaats
Bekijk meer advertenties
Contactvoorkeur
 Stuur een bericht
 +324965965

 Diest, België

Na het reageren hierop ben ik erachter gekomen dat deze onschuldig ogende ''promotor'' advertentie een welbekend piramideschema is, en daarmee flessentrekkerij/oplichting.
Bij reactie met interesse krijg je de volgende videolink toegestuurd: http://www.marktplaats.nl/gateway.html?url=https://www.youtube.com/watch?v%3DlM2VQ65dv3I, met schrijven van de adverteerder dat het uitleg bevat, en om het te bekijken.

Het concept blijkt een marketingstrategie: je voortgang als promoter wordt bepaald door de hoeveelheid anderen die je werft als ''promoter''. Mensen worden gevraagd ongeveer 500 euro te betalen om ''promoter'' te worden, met zo'n ''starterskit'', zoals in bovengaande video verteld wordt op videospeeltijd 12min36seconden.

Er worden allerlei claims gemaakt over de welbekendheid en winstgevendheid, en beloftes dat men als promoter BMW's kan krijgen, en tot honderd-duizend euro kan gaan verdienen.
 
 Nu was dat mijn eerste analyse, maar daarna het harde bewijs: het is een BEKEND piramideschema. Ga naar Google en typ in: '' neon energy drink '' en er komt al een suggestie met '' neon energy drink pyramid scheme ''
 Enkele van de resultaten na het zoeken, waren:
 
1: het is een oplichtend piramideschema: https://www.scamguard.com/neon-energy-drink-visalus/
 
2: Dit artikel toont aan dat ''Neon Energy'' wederom een nieuwe merknaam is van het oplichtende moederbedrijf (Visalus / altairia international), die het bedoeld als piramideschema: http://www.lazymanandmoney.com/visalus-scam/ en dat andere productnamen van dit bedrijf op eenzelfde manier misbruikt worden als piramideschema.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/ViSalus#Pyramid_scheme_accusations (het bedrijf genoemd als moederbedrijf van Neon Energy in de video)

Dit ''Neon Energy Drink'' concept staat al bekend om het feit dat het piramideschema is, zie bronnen:
https://www.scamguard.com/neon-energy-drink-visalus/

Een piramideschema heeft kenmerken, en deze komen allemaal naar voren in deze zaak, en zo ook in de hoofdvideo ter ''introductie'' die gelinkt wordt en gegeven aan reagerende mensen. Als ''promotor'' moet je andere ''promotors'' werven, krijg je daarvoor je deel betaald per aangebracht lid. Marketingbedrijven zoals het moederbedrijf in deze kan het eigenlijke ''gepromote'' product zelf een worst wezen, het is een melkkoe, dit moederbedrijf ViSalus brengt telkens nieuwe producten met ''campagnes'' die eigenlijk weer een piramideschema zijn.

M.a.w, dit pyramideschema maakt nu zijn weg naar Nederland en wordt momenteel geimporteerd door bovengaande adverteerder. Persoon komt uit Belgie, en maakt gebruik van de naam Stijn Celis tegenover reagerende, potentieel slachtoffers (al vermoed ik dat een dergelijk zwendelaar niet zijn echte naam gaat gebruiken, en gezien dat de naam toebehoort aan een bekende Belg denk ik nog meer dan het valse naam is)
[.]

Offline Evolution

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 35
 • Supporter OpgeletOpInternet.nl
Re: Piramideschema: vermomd als promotiecampagne ''Neon Energy Drink'' in NL
« Reactie #1 Gepost op: 13 februari 2016, 01:54:59 »
1: Fout gemaakt met ''campagne'' video link in topic, zie: https://www.youtube.com/watch?v=lM2VQ65dv3I

Weliswaar het ergste van alles is nog wel dat Marktplaats na het rapporteren van deze praktijken geen actie wilt ondernemen, onder het mom van dat het niet handhaven kan op piramideschema's (des te belangrijker dat wij hier bewustwording moeten creeren)
(terwijl in dergelijke als deze het toch duidelijk een doel heeft als zwendel en daarmee in de oplichtingspraktijkencategorie valt, waarschijnlijk hebben ze geen kennis op het gebied hiervan omdat Marktplaats niet eerder te maken kreeg met piramidespellen. Ze vallen terug op dat het verboden is ergens in de wet en ze dit niet constant kunnen screenen (piramidespellen zijn verboden in NL onder kansspelwet)

maar het vloeit door naar de categorie oplichting omdat het een vermomd piramideschema is: als een campagne ter promotie van product ( zgn Neon Energy Drink ), dus misleiden met valse beloftes/vooruitzichten tot grote inkomsten en BMW's, alleen voor het slachtoffer om er later achter te komen dat het een piramideschema is, en ze dus alleen geld kunnen maken door anderen weer te werven als ''promotor'' (en zo zelf het piramidespel instand te houden)

Mailwisseling Marktplaats die toont hoe en waarom ze niet in actie willen komen: zie http://pastebin.com/Gm9dkbtn (ivm grootte)

In het geval dat ze de ''campagnevideo'' gaan verwijderen nadat ze dit topic lezen, hier een herupload for the record: https://www.youtube.com/watch?v=aiThzUpHF_8

Offline RT

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 1
 • Supporter OpgeletOpInternet.nl
Re: Piramideschema: vermomd als promotiecampagne ''Neon Energy Drink'' in NL
« Reactie #2 Gepost op: 23 april 2016, 21:50:05 »
Graag zou ik hier even willen reageren, en dit zal in deze draad dan ook mijn laatste post zijn:

1. Visalus is geen piramideschema, het is een netwerk marketing bedrijf dat op dezelfde manier werkt zoals bijv Tupperware.  Hier wordt niemand opgelicht, je betaalt voor producten die je ontvangt.  Bij een piramideschema heb je zelfs geen producten…  Hier heb je geen enkele verplichting.  Je bent niet verplicht om andere promoters te zoeken, in tegenstelling tot wat hierboven wordt beweerd.  De advertentie staat in de rubriek ‘vacatures netwerk marketing’, bizar waarom deze ad hier zou moeten verdwijnen, het staat op de juiste plaats.  Logisch dat Marktplaats geen verdere actie onderneemt.  Nogmaals, dit is GEEN piramideschema.  Er is een tastbaar kantoor in Amsterdam, ga gerust eens langs ;-).

2. Altaira heeft niets met Visalus te maken.  Neem ook niet alles zomaar aan als waarheid op internet.  Geen eender welke merknaam in op internet en zet het woordje ‘scam’ er naast en je vindt altijd negatieve verhalen.

3. Er wordt op geen enkel moment een valse belofte gemaakt, ook geen ‘grote inkomsten of BMW’s’.  Grote inkomsten zijn wel degelijk mogelijk, alles hangt af van je inzet.  Een BMW KRIJG je niet, wel een bonus waarmee je ZELF een BMW kan aanschaffen.  Weeral verkeerdelijk in dit ‘betoog’ verkondigd.

4. Als je je oogkleppen afzet en verder zoekt, zul je genoeg verhalen terugvinden van echte mensen, die echte producten gebruiken, die in dit bedrijf niet worden ‘opgelicht’, in tegendeel.

5. Campagnevideo wordt zeker niet verwijderd, er wordt op geen enkel moment iets onwettigs verteld of wat dan ook ;-)  Dus bespaar de moeite om op die herupload te klikken.

Bokito Ergo Sum

 • Gast
Re: Piramideschema: vermomd als promotiecampagne ''Neon Energy Drink'' in NL
« Reactie #3 Gepost op: 23 april 2016, 21:53:00 »
MLM, pyramide, ach ja...

Bokito Ergo Sum

 • Gast

Bokito Ergo Sum

 • Gast
Re: Piramideschema: vermomd als promotiecampagne ''Neon Energy Drink'' in NL
« Reactie #5 Gepost op: 23 april 2016, 22:01:45 »
@RT ,

Als ik niet de goede heb, post dan eens een link naar de website , van die met het kantoor in Amsterdam bedoel ik ?
Je hebt mijn belangstelling gewekt.

Offline marinier-bbe

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 1
 • Supporter OpgeletOpInternet.nl
Re: Piramideschema: vermomd als promotiecampagne ''Neon Energy Drink'' in NL
« Reactie #6 Gepost op: 03 juni 2016, 18:53:41 »
Volgens mij is ieder gezond bedrijf een pyramide.
Zal niet best zijn als je op 1 klant blijft hangen.
Zal na verloop van tijd toch een klanten bestand onstaan, die soms via mondelinge reclame komt of via advertenties . en of dit nu bij een aannemer is of een cafe of noem maar op.
En volgens mij zijn de grote pyramide systemen de supermarkten in Nederland , betalen schandalig laag salaris en de top verdient het grote geld.
Het MLM is gewoon het nieuwe ondernemen met een zeer sociale verdeelsleutel van inkomsten.
Degene die hier over klagen zijn meestal de personen die hier gouden bergen hebben gezien maar te lui zijn om ook maar iets te ondernemen en zullen in de gewone maatschappij ook geen potten breken.

Bokito Ergo Sum

 • Gast
Re: Piramideschema: vermomd als promotiecampagne ''Neon Energy Drink'' in NL
« Reactie #7 Gepost op: 03 juni 2016, 19:49:38 »
Leuk geprobeerd, maar ik denk dat je eerst eens een cursusje over ondernemen , bedrijfsvormen etc moet gaan volgen.
Zodra het verdienmodel grotendeels is gebaseerd op het werven van nieuwe promotors, distributeurs en wat voor kreten ze nog meer verzinnen is het een pyramidespel, en dat is bij 99,9 % van de "MLM" scams het geval.
Ik heb een feitje voor je, van de ruim 100.000 "ondernemers" die zich als MLM ondernemer hebben ingeschreven of ingeschreven zijn geweest waren er in 2014 zegge en schrijven 9 die een bovenmodaal inkomen uit die onderneming haalden, en bij 6 van die 9 was de grootste inkomsten post commisie/provisie en niet uit verkoop/omzet.
De gemiddelde omzet van al de MLM ondernemers bedroeg nog net geen 700 euro per persoon.