Auteur Topic: Bitcoinbende voor de rechter  (gelezen 2172 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Divra

  • Gast
Bitcoinbende voor de rechter
« Gepost op: 11 januari 2016, 14:45:17 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: telegraaf.nl
Bitcoinbende voor de rechter


UTRECHT -
Het Openbaar Ministerie in Utrecht jaagt op handlangers van een bitcoinbende, die verdacht worden van het witwassen van miljoenen euro’s aan digitaal geld (bitcoins). Drie verdachten staan vandaag voor de rechter.
De drie vastzittende verdachten Melvin van E. (23), Nick M. (19) en Richard K. (25) zijn volgens justitie spil in het web van de bende, die er een gewoonte van maakte om geldbedragen en bitcoins, een digitaal betaalmiddel, wit te wassen. Het onderzoek is niet alleen in Nederland; er wordt ook gekeken naar de rol van het drietal in Malta, Riga en Cyprus.
Justitie beschuldigt het trio, dat in oktober door de mand viel, ervan de bitcoins tegen een bovengemiddeld tarief te hebben verhandeld. De drie spraken op diverse locaties af om de digitale munten te ruilen voor contante geldbedragen. Door gebruik te maken van een zogeheten ’bitcoinmixer’ kon de herkomst niet meer worden getraceerd. Het diepgravende onderzoek is nog niet afgerond, zegt de officier van justitie, die zegt meerdere verdachten in het vizier te hebben. ,,De beslissing wie gedagvaard worden is nog niet definitief.”
Advocaat mr. Peter Plasman, die hoofdverdachte Van E. bijstaat, bevestigt dat het onderzoek nog loopt. "Er zijn een aantal verdachten aangemerkt, maar drie zitten in voorlopige hechtenis. Het onderzoek loopt nog volop, dus het zouden er nog best meer kunnen worden.” Volgens de raadsman ………

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.