Auteur Topic: Internetcriminelen grootste vrees voor banken  (gelezen 2173 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline gekkegerritje

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 228
Internetcriminelen grootste vrees voor banken
« Gepost op: 14 december 2015, 11:13:08 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: ad.nl
Bankiers zien internetcriminelen en de onzekere economie als de belangrijkste bedreigingen voor hun sector. Dat stelt consultancybureau PwC in zijn jaarlijkse onderzoek naar grootste zorgen in de bankensector.
Bankiers, risicomanagers en regelgevers wijzen daarin de kwetsbare economie aan als de belangrijkste potentiële uitglijder voor de bankensector. Cybercrime steeg daarnaast echter met stip op de zorgenlijst, van negen naar twee. In 2012 stond de vrees voor hackers en computervirussen nog slechts op de achttiende plaats. 

De angst voor cybercrime blijkt ook uit de grote zorgen binnen de financiële sector over de kwaliteit van de technologie van banken en hun systemen voor risicomanagement. Die nemen de vierde en zesde plaats in op de lijst met mogelijke 'bananenschillen' voor de banken.

Toekomst in eigen handen
Cybercriminelen hebben de zorgen over bemoeienissen van de overheid enigszins naar de achtergrond gedreven in de hoofden van bankiers. Overregulering kwam de afgelopen jaren vaak als grootste zorg naar voren, maar komt nu uit op plaats drie. 'Politieke interventie' zakte van twee naar vijf. 

Volgens PwC………

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.