Auteur Topic: Tieners aangehouden voor oplichting  (gelezen 2173 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Onderwater

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 7.116
  • The truth is out there!
    • OpgeletOpInternet
Tieners aangehouden voor oplichting
« Gepost op: 24 juli 2014, 23:25:56 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: politie.nl
Tieners aangehouden voor oplichting

Rotterdam - Dankzij uitgebreid en aanhoudend onderzoek kon de politie de afgelopen weken tien jonge oplichters aanhouden. Met elkaar wisten zij bij zeker vijftien mensen hun smartphone afhandig te maken.

De aangehouden verdachten, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar uit Rotterdam, reageerden op internet op advertenties waarin smartphones werden aangeboden. Na het eerste telefonisch contact werd een afspraak gemaakt in de Tarwewijk, meestal bij een portiek van een flat. Vervolgens hielden de verdachten de aanbieders goed in de gaten. Wanneer de aanbieder alleen was, werd gezegd dat de telefoon voor een zieke moeder was die thuis op bed lag en dat ze de telefoon even aan de moeder wilde laten zien. Door het slachtoffer werd vervolgens in goed vertrouwen de telefoon meegegeven. De verdachten kwamen echter nooit meer terug.

Oplichting
De afgelopen weken deed de politie uitgebreid onderzoek en konden in totaal tien verdachten worden aangehouden. Met het aanhouden van deze verdachten van oplichting zijn vermoedelijk vijftien zaken opgelost, waaronder een afpersing van een 8-jarige jongen. Rechercheurs sluiten niet uit dat meer mensen slachtoffer zijn geworden van een soortgelijke oplichting, maar hier (nog) geen aangifte van hebben gedaan.

Verantwoorden bij de rechter
Inmiddels zijn de tieners heengezonden door het Openbaar Ministerie. Zij zijn en blijven nog wel verdachten in deze zaak en moeten zich later verantwoorden bij de rechter. Drie van de tien verdachten zijn na de voorgeleiding aan de rechter-commissaris onder voorwaarden heengezonden. De officier heeft appèl aangetekend tegen deze beslissing.......

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen.