Auteur Topic: ACM waarschuwt voor reiswebsite eDreams  (gelezen 5292 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Edmo

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Berichten: 10.184
ACM waarschuwt voor reiswebsite eDreams
« Gepost op: 15 juli 2014, 21:42:52 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: ACM
ACM waarschuwt voor reiswebsite eDreams

15-07-2014

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de Spaanse reisaanbieder eDreams. Op zijn website biedt het bedrijf aan Nederlandse consumenten goedkope vliegtickets aan naar verschillende internationale bestemmingen, waarbij niet alle onvermijdbare kosten in de geadverteerde prijs zitten. De tickets van deze aanbieder komen  als goedkoopste uit de bus op vergelijkingssites. Maar tijdens het boekingsproces op de website komen er kosten bij waar de consument niet omheen kan en waarvan de hoogte vooraf niet gemeld wordt. De totale prijs van het ticket wordt pas aan het einde van het boekingsproces duidelijk. De consument is aanzienlijk duurder uit dan verwacht en kan het ticket niet boeken tegen de prijs waarmee wordt geadverteerd.

Hiermee overtreedt het bedrijf de regels voor het transparant vermelden van reisprijzen. Het beschadigt ook het vertrouwen van consumenten. Bovendien verstoort het bedrijf hiermee het gelijke speelveld in de reisbranche waarvoor ACM zich al geruime tijd inzet.

Eerder dit jaar oordeelde de Reclame Code Commissie al dat verschillende reclameuitingen van eDreams in strijd waren met de Reclamecode Reisaanbiedingen. Het bedrijf reageerde  .....

klik hier voor het bericht: