Auteur Topic: ACM waarschuwt voor webwinkel Bellio  (gelezen 6202 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Team OpgeletOpInternet

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Berichten: 33
    • OpgeletOpInternet.nl
ACM waarschuwt voor webwinkel Bellio
« Gepost op: 13 februari 2014, 14:52:20 »
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)

Citaat van: Autoriteit Consument en Markt

13-02-2014       ACM waarschuwt voor webwinkel BellioDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de webwinkel Bellio (www.bellio.nl) uit Emmen die design meubilair verkoopt. ACM heeft via haar loket ConsuWijzer tientallen meldingen ontvangen van consumenten die een bestelling hadden geplaatst bij de webwinkel en het aankoopbedrag hadden voldaan, maar vervolgens niets geleverd kregen.

Als het bedrijf het product niet binnen de afgesproken termijn kan leveren, moet hij de consument daarvan op de hoogte stellen. De consument mag de aankoop dan ontbinden. Het bedrijf moet de consument dan binnen dertig dagen het vooraf betaalde geld terugbetalen. Ook dit gebeurt bij Bellio vaak niet. Het gaat om bedragen tot honderden euro’s.

Om verdere consumentenschade te voorkomen waarschuwt ACM consumenten voor deze webwinkel. ACM treedt op tegen webwinkels die consumenten onjuist informeren of bij ontbinding het aankoopbedrag niet of niet tijdig terugbetalen.

Op ConsuWijzer.nl vinden consumenten informatie over hun rechten bij online aankopen. Ze vinden er praktisch advies en hulpmiddelen zoals voorbeeldbrieven voor als het product niet geleverd wordt of het aankoopbedrag niet wordt terugbetaald. De online Shopscan op ConsuWijzer.nl is een hulpmiddel om de betrouwbaarheid van webwinkels te beoordelen.

 
Meer informatie over de waarschuwing voor webwinkel Bellio
Toezichthouder ACM waarschuwt voor webwinkel bellio.Gedupeerden kunnen zich melden op het topic: http://www.opgeletopinternet.nl/index.php/topic,17816.0.html
Dit is een gezamelijk account van het Team Opgeletopinternet.nl Een No Reply account !!! Bij vragen benader a.u.b. een (Global) moderator.