Auteur Topic: Pinpasfraude, hoe gaat dat in zijn werk!  (gelezen 118393 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Team OpgeletOpInternet

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 33
    • OpgeletOpInternet.nl
Pinpasfraude, hoe gaat dat in zijn werk!
« Gepost op: 04 augustus 2012, 20:45:50 »
PINPASFRAUDE hoe gaat dat in zijn werk


Criminelen proberen geldezels (zo worden personen genoemd die hun pinpas uitlenen) te strikken op straat of op het schoolplein, maar ook via Facebook. Misschien vragen ze jou ook. Met een mooi verhaal en een zogenaamde beloning probeert iemand je pas met pincode lenen. Trap er niet in! Geldezel spelen lijkt makkelijk geld verdienen, maar de beloning krijg je niet en bovendien ben je strafbaar.

Een andere mogelijkheid is dat je reageert op een advertentie voor thuiswerk. De eigenaar heeft een bedrijf in het buitenland en om bijvoorbeeld belastingtechnische redenen is het voor het bedrijf voordeliger om de inkomsten te spreiden over meerdere bankrekeningen.
Er wordt dan vaak gevraagd of je een bankrekening hebt die je niet meer gebruikt, danwel of je een nieuwe bankrekening wilt openen.
De controle over de bankrekening wordt dan overgenomen, maar deze staat wel op jouw naam geregistreerd en daarmee ben jij dus aansprakelijk.


De criminelen gaan helaas nog vaak vrijuit omdat zij er voor zorgen dat zij niet getraceerd kunnen worden, maar als geldezel word je ALTIJD gepakt.

www.pasopjepas.nl

Laat je niet door mooie praatjes verleiden!

Stichting Stop Internetoplichting
De informatie op deze website kan slechts na schriftelijke toestemming van de Stichting Stop Internetoplichting worden overgenomen met bronvermelding
Dit is een gezamelijk account van het Team Opgeletopinternet.nl Een No Reply account !!! Bij vragen benader a.u.b. een (Global) moderator.