Auteur Topic: Bankrekeningfraude  (gelezen 77207 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Team OpgeletOpInternet

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 33
    • OpgeletOpInternet.nl
Bankrekeningfraude
« Gepost op: 04 augustus 2012, 20:38:40 »
BANKREKENINGFRAUDE

persbericht
Citaat
Campagne PAS OP JE PAS...

Acht jaar straf en een torenhoge schuld! Dat is het gevolg van fraude met je bankrekening. Een groeiend aantal jongeren wordt misbruikt om crimineel geld weg te sluizen door hun betaalpas en pincode af te staan. De politie en de banken waarschuwen niet in te gaan op de verleidingen van het snelle geld.

Crimineel geld helpen wegsluizen
Criminele organisaties benaderen scholieren in de Randstad regelmatig om, met een smoes, hun bankrekening ter beschikking te stellen. Ze doen dit om crimineel verkregen geld op een voor hun veilige manier weg te sluizen. Als zij instemmen dan krijgen ze een aanzienlijk geldbedrag op hun bankrekening gestort. Van hen wordt dan verwacht dat ze het geld opnemen en afdragen aan de "ronselaar". Als dank voor het gebruik van de rekening wordt een leuk geldbedrag in het vooruitzicht gesteld. Dat wordt meestal niet uitbetaald omdat de "ronselaar" dan al met de buit is verdwenen.

Pakkans is 100%
De gevolgen zijn voor de jongeren (en hun ouders) ingrijpend. De pakkans vanuit de banken is namelijk 100%. De jongeren draaien op voor de schade die in de duizenden euro’s kan lopen en worden strafrechtelijk vervolgd. Met als gevolg: een forse schuld met bijbehorende afbetalingsregeling en een strafblad. Verder kunnen deze jongeren acht jaar lang geen gebruik maken van financiële diensten van banken en zo bijvoorbeeld geen lening voor een scooter of een mobieltje af kunnen sluiten of een nieuwe rekening openen. Dat laatste is zeer lastig als de jongeren geld gaan verdienen en de werkgever kan het salaris niet overmaken. De criminelen en ronselaars proberen uit zicht van de politie te blijven, waardoor de opsporing wordt bemoeilijkt.

Campagne Pas op je pas
In juni 2011 ging de campagne ‘Pas op je pas’ van start. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) waarschuwt in samenwerking met de politie jongeren om zich niet als geldezel te laten gebruiken. Onderdeel van de campagne is de website www.pasopjepas.nl Daarop staat onder andere een videoboodschap van Ali B, films over hoe dit soort criminelen te werk gaan en de gevolgen voor jongeren die zich als geldezel lieten gebruiken.

www.pasopjepas.nl
Dit is een gezamelijk account van het Team Opgeletopinternet.nl Een No Reply account !!! Bij vragen benader a.u.b. een (Global) moderator.