Auteur Topic: Uitleg: printscreen  (gelezen 174230 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Team OpgeletOpInternet

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 33
    • OpgeletOpInternet.nl
Uitleg: printscreen
« Gepost op: 29 juni 2012, 14:32:03 »
Hoe maak je zonder speciale programma’s een screenprint?

Op je toetsenbord zit een knop met de tekst “Prt Scr / Sys Rq” meestal rechts naast de F12 toets.Wanneer je een pagina in beeld hebt, die je wilt bewaren, druk je eerst even op F11 (Beeld vult zich geheel) en dan op de Prtscrn (PrintScrn) toets. Daarna weer op F11 om je beeldscherm terug te zetten op "normaal".
Vervolgens kan je een tekstverwerkingsprogramma als bijvoorbeeld “word” van Microsoft Office of met een "photo"-programma als"Paint" (onder Programma’s -> Bureau accessoires) openen.
Natuurlijk kan je ook andere “Photo”-programma’s gebruiken.Indien je Word of een ander tekstverwerkingsprogramma gebruikt, klik je in een lege pagina op de rechtertoets van je muis en kiest dan “plakken”.

Bij het programma Paint klik je in het menu wat onder “Bewerken” links bovenin je beeldscherm zit op "plakken".Voordeel van het werken met Paint of een ander Photo-programma is dat je kan “bijsnijden” oftewel uitknippen, om alleen dát op te slaan wat je nodig hebt.

Tip:
In Paint eerst opslaan als BMP (Bitmap). Vervolgens het opgeslagen bestand opnieuw openen en kiezen voor “opslaan als” (in het menu wat zich bevindt onder “bestand”). Kies vervolgens voor extensie JPG/JPEG of PNG wanneer je het meer toegankelijk of beter mailbaar wilt maken. (bestand wordt qua opslag kleiner en minder scherp).


Dit is een gezamelijk account van het Team Opgeletopinternet.nl Een No Reply account !!! Bij vragen benader a.u.b. een (Global) moderator.