Auteur Topic: Meldpunt Internetoplichting  (gelezen 149788 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Team OpgeletOpInternet

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 33
    • OpgeletOpInternet.nl
Meldpunt Internetoplichting
« Gepost op: 09 juni 2012, 23:30:22 »
Elke maand verhandelen miljoenen mensen hun spullen (iPod, telefoons, spelcomputers) met andere particulieren. Meestal gebeurt dit naar volle tevredenheid van beide partijen. Helaas is er ook een kleine groep mensen die - net als in de echte wereld - misbruik maakt van het vertrouwen van anderen. Daarom hebben de Politie en het Openbaar Ministerie in samenwerking met Marktplaats het Meldpunt Internetoplichting opgericht. Deze partijen vinden het belangrijk dat het vertrouwen in de handel via internet wordt beschermd, zodat mensen op een plezierige manier en in goed vertrouwen zaken met elkaar kunnen blijven doen.

Sinds oktober 2010 is het landelijke meldpunt Internetoplichting van start gegaan.
Bij het Meldpunt kun je controleren of een bankrekeningnummer bekend is bij de politie: www.politie.nl Controleer handelspartij

Heb je iets gekocht, betaald maar niet ontvangen dan kun je daar van aangifte doen via www.politie.nl Aangifte internetoplichting, meld internetoplichting.

Bij dit meldpunt komen landelijk alle aangiften van internetoplichting binnen. Op het moment dat er meerdere aangiften zijn en voldoende aanknopingspunten dan zal de politie een dossier gaan samenstellen. Zij zullen je daarvoor verzoeken je eerder digitaal ingevulde aangifte te ondertekenen en met een kopie van je ID en een kopie van je betaalbewijs terug te zenden voor het dossier.

Helaas moet het meldpunt keuzes maken en kunnen niet alle zaken in behandeling genomen worden. Daar ontbreekt het simpelweg aan voldoende mankracht om alle zaken op te pakken. De grotere zaken zullen meer prioriteit krijgen dan een enkel geval van oplichting.

Zodra een dossier is afgerond zal het Meldpunt Internetoplichting het dossier overdragen naar de regio waar de verdachte woonachtig is. De lokale politie zal het onderzoek dus verder afhandelen. In overleg met de Officier van Justitie wordt besloten of tot vervolging wordt overgegaan.
Dit is een gezamelijk account van het Team Opgeletopinternet.nl Een No Reply account !!! Bij vragen benader a.u.b. een (Global) moderator.